Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@14:15:13 GMT

افتادگی پلک + علل و درمان

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۲۸۲۰

افتادگی پلک + علل و درمان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افتادگی پلک دلایل مختلفی دارد که یکی از آن‌ها مادرزادی است، یعنی افتادگی پلک در زمان تولد به دلیل تکامل نیافتن ماهیچه‌های بالا‌برنده پلک، بعضی از بیماری‌های خاص، فلج عصب پلک یا به دلیل سایر بیماری‌های مادرزادی که در یک یا دو طرف ظاهر می‌شود.

برخی از موارد می‌تواند باعث افتادگی پلک‌های شما شود، شرایطی که به پتوز معروف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بیشتر موارد چیزی برای نگرانی ندارند، در حالی که برخی دیگر قابل درمان هستند. حتی نوزادانی که با این بیماری متولد شده اند می‌توانند تحت عمل جراحی ساده قرار بگیرند و چشم انتظار زندگی با بینایی عادی باشید.

با این وجود، مشکلات پلک‌های شما چیزی نیستند که آن‌ها را نادیده بگیرید. هر دو پلک بالا و پایین شما در محافظت از چشمان شما از آسیب بسیار مهم است. آن‌ها همچنین به کنترل میزان نور به چشمان شما کمک می‌کنند.

بیشتر بخوانید

چگونه غبغب را از بین ببریم؟

علت افتادگی پلک:

در اینجا چند مورد از شایع‌ترین علل پتوز به علاوه راه‌های ممکن برای رفع افتادگی پلک وجود دارد.

شما با آن به دنیا آمده اید:

به این بیماری پتوز مادرزادی گفته می‌شود و خوشبختانه مشکلی است که برطرف می‌شود. در حقیقت، باید سریعاً درمان شود. اگر پلک در راه باشد، کودک نمی‌تواند دید [طبیعی]داشته باشد. وقتی کودک رنگ و نور می‌بیند، همه اعصاب را تحریک می‌کند. شبکیه و مغز مسیر‌هایی ایجاد می‌کنند که بینایی مادام العمر ایجاد می‌کند. پتوز مادرزادی درمان نشده می‌تواند منجر به آمبلیوپی (تنبلی چشم)، آستیگماتیسم (تاری دید) و چشم‌های متقاطع شود، اما جراحی برای تقویت ماهیچه‌های پلک می‌تواند از بروز عوارض جلوگیری کند. این یک عمل نسبتاً ساده است.

اعصاب آسیب دیده:

آسیب عصبی ناشی از آسیب دیدگی پلک یا شرایطی که بر مغز و سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد همچنین می‌تواند باعث افتادگی پلک‌های شما شود. سندرم هورنر یکی از این شرایط است. این یک سندرم نادر است و زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی (مثلاً سکته مغزی یا تومور) به عصبی آسیب می‌رساند که یکی از عضلات متصل به حرکت پلک‌ها را کنترل می‌کند. به طور کلی، سندرم هورنر همچنین باعث می‌شود که مردمک چشم شما خیلی کوچک شوند. پتوز مرتبط با سندرم هورنر معمولاً هنگام درمان مشکل اساسی از بین می‌رود.

آسیب عصبی ناشی از دیابت کنترل نشده طولانی مدت و فشار خون بالا همچنین می‌تواند منجر به ابتلا به پتوز شود، به همین دلیل تشخیص و درمان برای هر بیماری بسیار مهم است.

مشکلات عضلانی:

حرکت پلک در درجه اول توسط سه ماهیچه کنترل می‌شود که مهمترین آن‌ها عضله لواتور است. هر چیزی که روی این عضلات تأثیر بگذارد، می‌تواند بر نحوه عملکرد پلک شما نیز تأثیر بگذارد.

یکی از این موارد که باعث افتادگی پلک می‌شود، یک بیماری عضلانی ارثی به نام دیستروفی عضلانی چشمی (OPMD)، نوعی دیستروفی عضلانی است که نه تنها بر حرکت چشم بلکه بلع و حتی برخی از اندام را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. مورد دیگر، اُفتالموپلژی خارجی مزمن پیشرونده (CPEO) مزمن است که معمولاً باعث ایجاد پتوز در هر دو چشم می‌شود. دیستروفی میوتونیک، شایع‌ترین شکل دیستروفی عضلانی است که در بزرگسالی شروع می‌شود، همچنین باعث پتوز در هر دو چشم می‌شود.

افزایش سن:

از گفتن این متنفریم، اما افتادگی پلک‌ها نتیجه ناگزیر دیگر پیری است. به آن پتوز آپونوروتیک یا پیری گفته می‌شود. جاذبه و زمان همه چیز را به سمت پایین سوق می‌دهد و گاهی اوقات تا حدی می‌رسد که پلک در حال افتادن است. گاهی اوقات پوست اضافی روی پلک می‌تواند روی پلک آویزان شود و دید را مسدود کند. در اکثر موارد، مشکل زیبایی است و جراحی انتخابی می‌تواند، برخی از جوانه‌های پلک شما را ترمیم کند. در بعضی مواقع، پلک افتاده می‌تواند روی بینایی شما تأثیر بگذارد، در این صورت ممکن است برای حفظ بینایی به عمل جراحی نیاز داشته باشید.

عمل جراحی:

پزشکان در انجام انواع مختلفی از عمل جراحی چشم چنان تمرین کرده اند که عوارض اغلب اتفاق نمی‌افتد. اما ممکن است در برخی موارد عوارضی ایجاد شود و اگر این عارضه افتادگی پلک باشد، به آن پتوز بعد از عمل گفته می‌شود.

عضله لواتور چشم می‌تواند به مرور زمان از هم جدا شود. افتادگی پلک بعد از عمل جراحی آب مروارید، قرنیه، عیوب انکساری (مانند لیزیک) و جراحی گلوکوم گزارش شده است.

میاستنی گراویس:

این بیماری نادر خود ایمنی بر نحوه ارتباط ماهیچه‌ها و اعصاب شما تأثیر می‌گذارد و منجر به ضعف عضلات می‌شود. در میاستنی گراویس، آنتی بادی‌ها (پروتئین ها) که بطور معمول با مهاجمان مشروع مانند ویروس‌ها مبارزه می‌کنند، دچار افتادگی می‌شوند و از دریافت پیام‌های ارسال شده توسط سلول‌های عصبی جلوگیری می‌کنند. افتادگی پلک‌ها اغلب نشانه اولیه این بیماری است.

پتوز می‌تواند در طول روز نوسان داشته باشد. شما ممکن است بینایی مضاعف داشته باشید. این می‌تواند بر روی عضلات نیز تأثیر بگذارد. این بیماری می‌تواند مناطق دیگر بدن شما را نیز تحت تأثیر قرار دهد. هیچ درمانی وجود ندارد، اما تغییرات در شیوه زندگی و دارو‌ها می‌توانند ضعف عضلات مرتبط را تحت کنترل داشته باشند.

سرطان:

اگرچه تومور‌های داخل چشم شما روی پلک تأثیر نمی‌گذارد، اما سرطان اطراف یا خارج از چشم می‌تواند بر ماهیچه‌هایی که پلک شما را بالا و پایین می‌آورد، تأثیر بگذارد. این شامل تومور‌هایی در هر نقطه در امتداد اعصاب یا در امتداد شریان‌هایی است که به چشم می‌رسد، یا در ماهیچه‌هایی که چشم شما را کنترل می‌کنند. پتوز همچنین به ندرت می‌تواند نشانه‌ای از سرطان متاستاتیک مانند سرطان پستان یا سرطان ریه باشد.

هر وقت متوجه مشکلی در پلک‌های خود شدید، با چشم پزشک تماس بگیرید، به خصوص اگر به سرعت در طی چند روز یا چند ساعت به وجود بیاید و با علائم دیگری مانند ضعف در بازو‌ها، پا‌ها یا صورت شما، سردرد جدی و یا دید مضاعف همراه باشد.

نحوه درمان افتادگی پلک‌ها:

اگر دچار پتوز ناشی از یک بیماری زمینه‌ای (مانند میاستنی گراویس) هستید، باید این بیماری درمان شود. معمولاً این حالت افتادگی را بهبود می‌بخشد یا حداقل تثبیت می‌کند. در غیر این صورت، افتادگی پلک به طور معمول با جراحی درمان می‌شود. جراح ماهیچه‌ای که حرکت پلک را کنترل می‌کند، تنظیم، تقویت و یا حتی مجدداً وصل خواهد کرد. این روش با بی حسی موضعی انجام می‌شود و می‌توانید همان روز به خانه بروید.

تزریق بوتاکس و سایر پرکننده‌ها می‌تواند پوست پلک‌ها را محکم کند، و حتی عینک‌های چشمی وجود دارد تا پلک بالا را باز کند.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: افتادگی پلک درمان افتادگی پلک افتادگی پلک ها تأثیر بگذارد ماهیچه ها عمل جراحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۲۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه

سرطان دهانه رحم یا سرطان گردن رحم گونه‌ای سرطان است که از ناحیه گردن رحم آغاز می‌گردد.

به گزارش ایسنا، با جمع آوری سلول های دهانه رحم (که به نام دانشمندی که آزمایش غربالگری را در اواسط دهه ۱۹۰۰ انجام داد، پاپ اسمیر نامیده می شود)، این نوع سرطان حتی در مراحل اولیه قابل تشخیص است.

در حالی که سرطان دهانه رحم ممکن است علائم خونریزی یا درد ایجاد کند، اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کند به خصوص در مراحل اولیه. به همین دلیل است که انجام پاپ اسمیر معمولاً هر سه سال یکبار برای زنان ۲۱ تا ۶۵ ساله توصیه می شود.

برای زنان ۳۰ سال به بالا، آزمایش پاپ اسمیر ممکن است هر پنج سال یکبار، همراه با آزمایش عفونت HPV توصیه شود.

اچ پی وی (HPV) شایع ترین علت سرطان دهانه رحم است. این یک عفونت ویروسی مکرر است که از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود. برای کمک به محافظت در برابر سرطان در آینده، واکسن HPV برای مردان و زنان از سنین ۹ تا ۱۱ سال در دسترس است. این واکسن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای افراد ۹ تا ۴۵ ساله تأیید شده است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، درمان سرطان دهانه رحم به عوامل زیادی بستگی دارد. برای سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه، جراحی به نام هیسترکتومی کامل برای برداشتن دهانه رحم ممکن است در نظر گرفته شود. هیسترکتومی ممکن است از طریق بریدگی در قسمت تحتانی شکم انجام شود. همچنین هیسترکتومی را می توان از طریق بریدگی در واژن انجام داد. روش‌های کم تهاجمی مانند جراحی با کمک رباتیک یا لاپاراسکوپی با استفاده از ابزارهای جراحی بلند و نازک که از طریق بریدگی‌های کوچک در شکم عبور می‌کنند نیز گزینه‌های درمانی هستند.

با این حال، برداشتن رحم به این معنی است که بارداری دیگر امکان پذیر نیست. از این رو برخی از روش‌های جراحی مانند تراکلکتومی (برداشتن دهانه رحم)، می‌توانند رحم و گزینه‌های باروری را حفظ کنند.

همچنین برای سرطان دهانه رحم که پیشرفت کرده است اما به سایر قسمت‌های بدن سرایت نکرده است، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی - که به صورت داخلی، خارجی یا هر دو انجام می‌شود - معمولاً توصیه می‌شود.

برای سرطان پیشرفته دهانه رحم که ادامه می‌یابد، مدام عود می‌کند یا گسترش یافته است، داروها در دسترس هستند. درمان هدفمند به نام «بواسیزامب» اغلب در ترکیب با سایر داروها استفاده می شود. برای بیمارانی که آزمایش آنها برای PD-L۱ مثبت است - نوعی پروتئین که سیستم ایمنی را از حمله به سرطان باز می دارد - ممکن است از یک ایمونوتراپی به نام پمبرولیزوماب نیز استفاده شود.

در حالی که همه درمان ها دارای مزایا و خطراتی هستند، این درمان ها برای بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته و عودکننده دهانه رحم، نویدبخش نتایج بلندمدت بهتری هستند.

اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم:

* از تیم مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که بسته به سن و عوامل فردی یک روال تست پاپ مناسب برای شما انجام شود.

* واکسن HPV را در نظر بگیرید. تزریق واکسن HPV تا سن ۴۵ سالگی توسط FDA تایید شده است.

* اگر سیگار می کشید برای ترک آن اقدام کنید. تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند منابع مختلفی را برای توقف مصرف دخانیات به شما معرفی کند. تحقیقات نشان می دهد زنان سیگاری دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.

متخصصان در عین حال یادآوری می‌کنند که رعایت برخی از نکات ساده می‌تواند به طور کلی به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند از جمله اینکه:

* غذاهای سالم بخورید، تحرک داشته باشید و از الکل پرهیز کنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد زیرا یک ماده سرطان‌زاست و مشخص شده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می دهد.

* برای ترک سیگار برنامه ریزی کنید

دخانیات می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از گام های اصلی است که می توان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام داد.

* از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

* پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید

آزمایش‌های غربالگری پیشگیرانه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان‌ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام، برخی از آنها با موفقیت درمان می‌شوند. سرطان‌های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و ... در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درمان ضد انگلی بیش از ۹ هزار راس دام سبک در اندیمشک
  • درمان زخم پیش رونده سالک در یک کودک ۲ ساله در اصفهان
  • ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد
  • خواص معجزه آسای کشمش
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟